Radiobloom

Η παρέα του Radio Bloom

Το πρώτο web radio είναι γεγονός στην Κάλυμνο. Μια παρέα φίλων με κέφι, που απλά θέλουν να περνάνε και να περνάτε καλά μέσα από την μουσική, αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που τους παρέχει το ίντερνετ, επιδιώκοντας να διευρύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο αυτή τη συντροφιά. Μια συντροφιά που χάρη στο μεγαλύτερο μέσο επικοινωνίας και ενημέρωσης της εποχής μας ξεκινάει από την Κάλυμνο, κάνει μια στάση στην Αθήνα και φτάνει μέχρι την μακρινή Αυστραλία, συνεχίζοντας προς όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης…

Στην Κάλυμνο έχουν την έδρα τους οι εμπνευστές του, στην Αθήνα βρίσκονται δυο μέλη της παρέας που κάνουν απο κει τις εκπομπές τους και με την Αυστραλία έγινε τις προάλλες η πρώτη ζωντανή σύνδεση με συντοπίτες μετανάστες που έμειναν ξάγρυπνοι (λόγω διαφοράς ώρας) για να ακούσουν τους φίλους τους στο νησί, να γελάσουν με τα αστεία τους και να ανταλλάξουν τα νέα τους on air….

Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μόνοι τους τις εναλλακτικές που ένας νέος άνθρωπος έχει ανάγκη σε ένα απομακρυσμένο μέρος όπως είναι η Κάλυμνος, να καλύψουν το κενό που υπάρχει στο νησί όσον αφορά στον τομέα του ψυχαγωγικού ραδιοφώνου (του ραδιοφώνου γενικότερα), κάνοντας πραγματικότητα ένα παιδικό όνειρο, όταν μαθητές ακόμη –όπως μας εκμυστηρεύονται ο Σακελλάρης με τον Αντώνη- γελούσαν με τις «Πρωινές Χειρηλασίες» του Γιάννη Καλαμίτση και επιθυμούσαν διακαώς να βρεθούν κι αυτοί κάποτε σε ένα στούντιο πίσω από ένα μικρόφωνο πειραματιζόμενοι με την δύναμη του μέσου.

Μπορεί ακόμη να μην πληρούνται οι προδιαγραφές που είχαν στο μυαλό τους, αλλά σημασία είχε να γίνει η αρχή, να πάρουν δύναμη από την ανταπόκριση και τα μηνύματα του κόσμου, με τη συνέχεια να φαντάζει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Όσον αφορά στα σχέδιά τους, όλοι τους έχουν πολλές ιδέες και όρεξη για να τις πραγματοποιήσουν: από το να μεγαλώσουν την παρέα με ανθρώπους με κοινά στοιχεία, την τρέλα και την αγάπη για την μουσική, μέχρι το να ανοιχτούν σύντομα στην τοπική κοινωνία με εκδηλώσεις και events που θα διοργανώνονται για φιλανθρωπικούς και όχι μόνο σκοπούς…

Στην παρούσα φάση προέχει η ενημέρωση των συμπατριωτών τους γι’ αυτό το νέο ξεκίνημα, η αύξηση της ακροαματικότητας που θα τους δώσει το έναυσμα για να μπουν στον κόπο τα παιδιά να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να αναβαθμίσουν το εγχείρημά τους. Δεν αποβλέπει κανείς τους, όπως μας είπαν, στο να βγάλουν χρήματα. “Είμαστε νέοι άνθρωποι που επιστρέψαμε στον τόπο μας, έχουμε αρχίσει να δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά και αναζητούμε τρόπους να περνάμε όμορφα στον ελεύθερο χρόνο μας, διασκεδάζοντας πρώτα εμείς οι ίδιοι και κατά συνέπεια και όσοι μας ακούνε. “ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ” !!! 

πηγή: kalymnosola.gr